Obavijest o Privatnosti

 

Posljednji put ažurirano 04. Veljače 2021

Hvala vam što ste odabrali biti dio naše zajednice u futura floors gmbh ("tvrtka", "mi", "nas", "naš"). Predani smo zaštiti vaših osobnih podataka i vašeg prava na privatnost. Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi s ovom obavijesti o privatnosti ili našim praksama u vezi s vašim osobnim podacima, kontaktirajte nas na info@futurafloors.de.

Kada posjetite našu web stranicu www.futurafloor.com ("web-stranica"), i općenito, koristite bilo koju od naših usluga ("usluge", koje uključuju web stranicu), cijenimo da nam povjeravate svoje osobne podatke. Vašu privatnost shvaćamo vrlo ozbiljno. U ovoj obavijesti o privatnosti nastojimo vam na najjasniji mogući način objasniti koje podatke prikupljamo, kako ih koristimo i koja prava imate u vezi s njima. Nadamo se da ćete odvojiti malo vremena da ga pažljivo pročitate, jer je važno. Ako u ovoj obavijesti o privatnosti postoje uvjeti s kojima se ne slažete, odmah prekinite korištenje naših usluga.

Ova obavijest o privatnosti odnosi se na sve informacije prikupljene putem naših usluga (koje, kako je gore opisano, uključuju našu web stranicu), kao i na sve povezane usluge, prodaju, marketing ili događaje.

Pažljivo pročitajte ovu obavijest o privatnosti jer će vam pomoći razumjeti što radimo s podacima koje prikupljamo.

Sadržaj

1. Koje podatke prikupljamo?

2. Kako koristimo vaše podatke?

3. Hoće li se vaši podaci podijeliti s bilo kim?

4. Koristimo li kolačiće i druge tehnologije praćenja?

5. Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

6. Kako čuvamo vaše podatke?

7. Prikupljamo li podatke od maloljetnika?

8. Koja su vaša prava na privatnost?

9. Kontrole za značajke ne prati

10. Imaju li stanovnici Kalifornije posebna prava na privatnost?

11. Ažuriramo li ovu obavijest?

12. Kako nas možete kontaktirati u vezi ove obavijesti?

13. Kako možete pregledati, ažurirati ili izbrisati podatke koje prikupljamo od vas?

 

1. Koje podatke prikupljamo?

Osobne podatke koje nam otkrijete

Ukratko: prikupljamo osobne podatke koje nam date.

Prikupljamo osobne podatke koje nam dobrovoljno dajete kada se registrirate na web stranici, izrazite interes za dobivanje informacija o nama ili našim proizvodima i uslugama, kada sudjelujete u aktivnostima na web stranici ili na neki drugi način kada nas kontaktirate.

Osobni podaci koje prikupljamo ovise o kontekstu vaše interakcije s nama i web-mjestu, vašim izborima te proizvodima i značajkama koje koristite. Osobni podaci koje prikupljamo mogu uključivati sljedeće:

Osobne podatke koje ste dali. Skupljamo imena; brojevi telefona; email adrese; poštanske adrese; korisnička imena; lozinke; adrese za naplatu; i druge slične informacije.

Svi osobni podaci koje nam dajete moraju biti istiniti, potpuni i točni te nas morate obavijestiti o svim promjenama takvih osobnih podataka.

Automatski prikupljene informacije

Ukratko: neke informacije — kao što su adresa vašeg internetskog protokola (ip) i/ili karakteristike preglednika i uređaja — prikupljaju se automatski kada posjetite našu web stranicu.

Automatski prikupljamo određene podatke kada posjetite, koristite ili se krećete po web stranici. Ove informacije ne otkrivaju vaš specifični identitet (poput vašeg imena ili podataka za kontakt), ali mogu uključivati podatke o uređaju i upotrebi, kao što su vaša IP adresa, preglednik i karakteristike uređaja, operativni sustav, jezične postavke, URL-ovi preporuke, naziv uređaja, država, lokacija, informacije o tome kako i kada koristite našu web stranicu i druge tehničke informacije. Ove su informacije prvenstveno potrebne za održavanje sigurnosti i rada naše web stranice, te za potrebe naše interne analize i izvještavanja.

Kao i mnoge tvrtke, također prikupljamo podatke putem kolačića i sličnih tehnologija.

Informacije koje prikupljamo uključuju:

  • Zapisnik i podatke o upotrebi. Podaci o zapisniku i korištenju su podaci o dijagnostici, upotrebi i izvedbi koji se odnose na uslugu, naši poslužitelji automatski prikupljaju kada pristupate našoj web stranici ili koristite našu web stranicu i koje bilježimo u datoteke zapisnika. Ovisno o načinu na koji komunicirate s nama, ovi podaci zapisnika mogu uključivati vašu IP adresu, podatke o uređaju, vrstu i postavke preglednika te informacije o vašoj aktivnosti na web stranici (kao što su oznake datuma/vremena povezane s vašom upotrebom, stranice i pregledane datoteke, pretraživanja i druge radnje koje poduzimate, kao što su značajke koje koristite), informacije o događajima uređaja (kao što su aktivnost sustava, izvješća o pogreškama (ponekad se nazivaju 'ispisi o padu') i hardverske postavke).

 

2. Kako koristimo vaše podatke?

Ukratko: vaše podatke obrađujemo u svrhe temeljene na legitimnim poslovnim interesima, ispunjenju našeg ugovora s vama, usklađenosti s našim zakonskim obvezama i/ili vašeg pristanka.

Koristimo osobne podatke prikupljene putem naše web stranice za različite poslovne svrhe opisane u nastavku. Obrađujemo vaše osobne podatke u ove svrhe oslanjajući se na naše legitimne poslovne interese, kako bismo sklopili ili izvršili ugovor s vama, uz vaš pristanak, i/ili radi poštivanja naših zakonskih obveza. Pored svake dolje navedene svrhe navodimo specifične osnove obrade na koje se oslanjamo.

Koristimo podatke koje prikupljamo ili primamo:

  • Ispuniti i upravljati svojim narudžbama. Možemo koristiti vaše podatke za ispunjavanje i upravljanje vašim narudžbama, plaćanjima, povratima i razmjenama izvršenim putem web stranice.
  • Upravljati nagradnim igrama i natjecanjima. Možemo koristiti vaše podatke za upravljanje nagradnim igrama i natjecanjima kada odlučite sudjelovati u našim natjecanjima.
  • Isporučiti i olakšati isporuku usluga korisniku. Možemo koristiti vaše podatke kako bismo vam pružili traženu uslugu.
  • Odgovarati na upite korisnika/nuditi podršku korisnicima. Možemo koristiti vaše podatke kako bismo odgovorili na vaše upite i riješili sve potencijalne probleme koje biste mogli imati s korištenjem naših usluga.
  • Za slanje marketinških i promotivnih komunikacija. Mi i/ili naši marketinški partneri treće strane možemo koristiti osobne podatke koje nam pošaljete u naše marketinške svrhe, ako je to u skladu s vašim marketinškim preferencijama. Na primjer, kada izrazite interes za dobivanje informacija o nama ili našoj web stranici, pretplatite se na marketing ili nas na drugi način kontaktirate, prikupljat ćemo osobne podatke od vas. Možete u bilo kojem trenutku odustati od naših marketinških e-poruka (pogledajte "koja su vaša prava na privatnost" u nastavku).
  • Isporučiti vam ciljano oglašavanje. Možemo koristiti vaše podatke za razvoj i prikaz personaliziranog sadržaja i oglašavanja (i rad s trećim stranama koje to čine) prilagođenih vašim interesima i/ili lokaciji te za mjerenje njihove učinkovitosti.

 

3. Hoće li se vaši podaci podijeliti s bilo kim?

Ukratko: podatke dijelimo samo uz vaš pristanak, kako bismo bili u skladu sa zakonima, kako bismo vam pružili usluge, zaštitili vaša prava ili ispunili poslovne obveze.

Možemo obrađivati ili dijeliti vaše podatke koje posjedujemo na temelju sljedeće pravne osnove:

  • Pristanak: možemo obraditi vaše podatke ako ste nam dali izričitu privolu za korištenje vaših osobnih podataka u određenu svrhu.
  • Legitimni interesi: možemo obraditi vaše podatke kada je to razumno potrebno za postizanje naših legitimnih poslovnih interesa.
  • Izvršenje ugovora: ako smo sklopili ugovor s vama, možemo obraditi vaše osobne podatke kako bismo ispunili uvjete našeg ugovora.
  • Pravne obveze: možemo otkriti vaše podatke tamo gdje smo to zakonski obvezni učiniti kako bismo postupili u skladu s primjenjivim zakonom, vladinim zahtjevima, sudskim postupkom, sudskim nalogom ili pravnim postupkom, kao što je odgovor na sudski nalog ili sudski poziv ( uključujući odgovor javnim tijelima radi ispunjavanja zahtjeva nacionalne sigurnosti ili provođenja zakona).
  • Vitalni interesi: možemo otkriti vaše podatke tamo gdje smatramo da je potrebno istražiti, spriječiti ili poduzeti radnje u vezi s potencijalnim kršenjem naših pravila, sumnjom na prijevaru, situacijama koje uključuju potencijalne prijetnje sigurnosti bilo koje osobe i nezakonitim aktivnostima, ili kao dokaz u sudski spor u koji smo uključeni.

Točnije, možda ćemo morati obraditi vaše podatke ili podijeliti vaše osobne podatke u sljedećim situacijama:

  • Poslovni transferi. Možemo podijeliti ili prenijeti vaše podatke u vezi ili tijekom pregovora o bilo kojem spajanju, prodaji imovine tvrtke, financiranju ili stjecanju cijelog ili dijela našeg poslovanja drugoj tvrtki.

 

4. Koristimo li kolačiće i druge tehnologije praćenja?

Ukratko: možemo koristiti kolačiće i druge tehnologije praćenja za prikupljanje i pohranu vaših podataka.

Možemo koristiti kolačiće i slične tehnologije praćenja (kao što su web-pratilice i pikseli) za pristup ili pohranjivanje informacija. Posebne informacije o tome kako koristimo takve tehnologije i kako možete odbiti određene kolačiće navedene su u našoj obavijesti o kolačićima.

 

5. Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

Ukratko: čuvamo vaše podatke onoliko dugo koliko je potrebno da ispunimo svrhe navedene u ovoj obavijesti o privatnosti, osim ako zakonom nije drugačije propisano.

Čuvat ćemo vaše osobne podatke samo onoliko dugo koliko je potrebno za svrhe navedene u ovoj obavijesti o privatnosti, osim ako je dulje razdoblje čuvanja potrebno ili dopušteno zakonom (kao što su porezni, računovodstveni ili drugi pravni zahtjevi). Niti jedna svrha ove obavijesti neće zahtijevati da vaše osobne podatke čuvamo dulje od razdoblja u kojem korisnici imaju račun kod nas.

Kada nemamo stalnu legitimnu poslovnu potrebu za obradom vaših osobnih podataka, takve ćemo podatke ili izbrisati ili anonimizirati, ili, ako to nije moguće (na primjer, jer su vaši osobni podaci pohranjeni u sigurnosnoj arhivi), tada ćemo sigurno pohraniti vaše osobne podatke i izolirati ih od bilo kakve daljnje obrade sve dok brisanje nije moguće.

 

6. Kako čuvamo vaše podatke?

Ukratko: cilj nam je zaštititi vaše osobne podatke kroz sustav organizacijskih i tehničkih sigurnosnih mjera.

Implementirali smo odgovarajuće tehničke i organizacijske sigurnosne mjere osmišljene za zaštitu sigurnosti svih osobnih podataka koje obrađujemo. Međutim, unatoč našim zaštitnim mjerama i naporima da zaštitimo vaše podatke, nijedan elektronički prijenos putem interneta ili tehnologija za pohranu informacija ne može biti 100% siguran, tako da ne možemo obećati ili jamčiti da hakeri, cyber kriminalci ili druge neovlaštene treće strane neće biti u mogućnosti narušiti našu sigurnost i nepropisno prikupiti, pristupiti, ukrasti ili modificirati vaše podatke. Iako ćemo dati sve od sebe da zaštitimo vaše osobne podatke, prijenos osobnih podataka na i s naše web stranice je na vlastitu odgovornost. Web stranici trebate pristupati samo u sigurnom okruženju.

 

7. Prikupljamo li podatke od maloljetnika?

Ukratko: svjesno ne prikupljamo podatke od djece mlađe od 18 godina niti ih plasiramo njima.

Svjesno ne tražimo podatke od djece mlađe od 18 godina niti ih prodajemo njima. Korištenjem web stranice izjavljujete da imate najmanje 18 godina ili da ste roditelj ili skrbnik takvog maloljetnika i pristajete na korištenje web stranice od strane uzdržavanog maloljetnika. Ako saznamo da su prikupljeni osobni podaci korisnika mlađih od 18 godina, deaktivirati ćemo račun i poduzeti razumne mjere za brzo brisanje takvih podataka iz naše evidencije. Ako saznate za bilo kakve podatke koje smo prikupili od djece mlađe od 18 godina, kontaktirajte nas na info@futurafloors.de.

 

8. Koja su vaša prava na privatnost?

Ukratko: možete pregledati, promijeniti ili ukinuti svoj račun u bilo kojem trenutku.

Ako ste stanovnik europskog gospodarskog područja i smatrate da nezakonito obrađujemo vaše osobne podatke, također imate pravo pritužbe vašem lokalnom nadzornom tijelu za zaštitu podataka. Njihove kontakt podatke možete pronaći ovdje: https://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm.

Ako ste stanovnik Švicarske, podaci za kontakt tijela za zaštitu podataka dostupni su ovdje: https://www.edoeb.admin.ch/edoeb/en/home.html.

Ako imate pitanja ili komentara o svojim pravima na privatnost, možete nam poslati e-poštu na info@futurafloors.de.

 

Informacije o računu

Ako u bilo kojem trenutku želite pregledati ili promijeniti podatke na svom računu ili ukinuti svoj račun, možete:

  • Prijavite se na postavke računa i ažurirajte svoj korisnički račun.

Na vaš zahtjev za ukidanje vašeg računa, deaktivirati ćemo ili izbrisati vaš račun i podatke iz naših aktivnih baza podataka. Međutim, možemo zadržati neke podatke u našim datotekama kako bismo spriječili prijevaru, riješili probleme, pomogli u bilo kakvim istragama, provođenje naših uvjeta korištenja i/ili u skladu s primjenjivim zakonskim zahtjevima.

Kolačići i slične tehnologije: većina web-preglednika prema zadanim je postavkama postavljena na prihvaćanje kolačića. Ako želite, obično možete postaviti svoj preglednik da ukloni kolačiće i da odbije kolačiće. Ako odlučite ukloniti kolačiće ili odbiti kolačiće, to bi moglo utjecati na određene značajke ili usluge naše web stranice. Da biste isključili oglašavanje temeljeno na interesu od strane oglašivača na našoj web stranici, posjetite http://www.aboutads.info/choices/.

Odustajanje od marketinga putem e-pošte: možete se odjaviti s našeg popisa marketinške e-pošte u bilo kojem trenutku klikom na vezu za odjavu u porukama e-pošte koje šaljemo ili kontaktiranjem putem dolje navedenih podataka. Tada ćete biti uklonjeni s popisa marketinške e-pošte — međutim, i dalje možemo komunicirati s vama, na primjer kako bismo vam poslali e-poruke povezane s uslugama koje su potrebne za administraciju i korištenje vašeg računa, za odgovaranje na zahtjeve za uslugu ili za druge nemarketinške svrhe. Da biste se inače isključili, možete:

  • Pristupite postavkama svog računa i ažurirajte svoje postavke.

 

9. Kontrole za značajke ne prati

Većina web-preglednika i neki mobilni operativni sustavi i mobilne aplikacije uključuju značajku ili postavku ne prati ("dnt") koju možete aktivirati kako biste signalizirali svoju preferenciju privatnosti da se podaci o vašim aktivnostima pregledavanja na mreži ne prate i prikupljaju. U ovoj fazi nije dovršen jedinstveni tehnološki standard za prepoznavanje i implementaciju dnt signala. Kao takvi, trenutno ne odgovaramo na signale dnt preglednika ili bilo koji drugi mehanizam koji automatski priopćava vaš izbor da se ne pratite na mreži. Ako se usvoji standard za online praćenje kojeg moramo slijediti u budućnosti, obavijestit ćemo vas o toj praksi u revidiranoj verziji ove obavijesti o privatnosti.

 

10. Imaju li stanovnici Kalifornije posebna prava na privatnost?

Ukratko: da, ako ste stanovnik Kalifornije, dodijeljena su vam posebna prava u pogledu pristupa vašim osobnim podacima.

Kalifornijski građanski zakon, odjeljak 1798.83, također poznat kao zakon o "zasjaj svjetlosti", dopušta našim korisnicima koji su stanovnici Kalifornije da jednom godišnje i besplatno od nas zatraže i dobiju informacije o kategorijama osobnih podataka (ako ih ima) otkriveni trećim stranama u svrhu izravnog marketinga te imena i adrese svih trećih strana s kojima smo podijelili osobne podatke u neposrednoj prethodnoj kalendarskoj godini. Ako ste stanovnik Kalifornije i želite podnijeti takav zahtjev, pošaljite nam svoj zahtjev u pisanom obliku koristeći dolje navedene kontakt podatke.

Ako ste mlađi od 18 godina, živite u Kaliforniji i imate registrirani račun na web stranici, imate pravo zahtijevati uklanjanje neželjenih podataka koje javno objavite na web stranici. Da biste zatražili uklanjanje takvih podataka, kontaktirajte nas pomoću dolje navedenih podataka za kontakt i uključite adresu e-pošte povezanu s vašim računom i izjavu da živite u Kaliforniji. Pobrinut ćemo se da podaci ne budu javno prikazani na web stranici, ali imajte na umu da podaci možda neće biti potpuno ili cjelovito uklonjeni iz svih naših sustava (npr. Sigurnosne kopije itd.).

 

11. Ažuriramo li ovu obavijest?

Ukratko: da, ažurirat ćemo ovu obavijest prema potrebi kako bismo ostali u skladu s relevantnim zakonima.

Možemo s vremena na vrijeme ažurirati ovu obavijest o privatnosti. Ažurirana verzija bit će označena ažuriranim "revidiranim" datumom, a ažurirana verzija stupit će na snagu čim bude dostupna. Ako izvršimo materijalne promjene u ovoj obavijesti o privatnosti, možemo vas obavijestiti bilo vidljivim objavljivanjem obavijesti o takvim promjenama ili izravnim slanjem obavijesti. Potičemo vas da često pregledavate ovu obavijest o privatnosti kako biste bili informirani o tome kako štitimo vaše podatke.

 

12. Kako nas možete kontaktirati u vezi ove obavijesti?

Ako imate pitanja ili komentara o ovoj obavijesti, možete nam poslati e-poštu na info@futurafloors.de ili poštom na:

Futura floors gmbh
Industriestraße 11a
Hirschaid, Njemačka 96114
Njemačka

 

13. Kako možete pregledati, ažurirati ili izbrisati podatke koje prikupljamo od vas?

Na temelju primjenjivih zakona vaše zemlje, možda imate pravo zatražiti pristup osobnim podacima koje prikupljamo od vas, promijeniti te podatke ili ih izbrisati u nekim okolnostima. Da biste zatražili pregled, ažuriranje ili brisanje vaših osobnih podataka, posjetite: www.futurafloors.com/. Odgovorit ćemo na vaš zahtjev u roku od 30 dana.

Ova politika privatnosti izrađena je pomoću generatora pravila privatnosti tvrtke.